2023-02-20
En wat doe jij?
Vorig jaar om deze tijd kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik mijn professionele leven geheel in het teken wilde zetten van de nazorg aan kankerpatiënten en hun mantelzorgers.
Wat had ik daarvoor nodig? Ervaring in het begeleiden van kankerpatiënten in het Erasmus MC had ik al. Om mijn kennis te vergroten ben ik gaan zoeken naar een opleiding die hier goed bij zou aansluiten. Dat is de opleiding tot Remissiecoach bij A plus opleidingen geworden.
In oktober vorig jaar ben ik mijn eigen onderneming gestart. Voortvarend ben ik aan de slag gegaan met het maken van mijn eigen website, flyers, logo en visitekaartjes. Ik ging als een trein.
Ik zat niet op social media. Dus startte ik op LinkedIn en Facebook om zichtbaarheid te krijgen. Regelmatig wat posten. En dat is nou precies wat ik zo lastig vind. Naar voren treden en mezelf laten zien om mijn doelgroep te bereiken.
Mijn doelgroep zijn kankerpatiënten en hun mantelzorgers. Om hen te mogen helpen zal ik mijzelf toch zichtbaar moeten maken. Dat voelt enigszins ongemakkelijk, want ik ben op zoek naar mensen die in een moeilijke situatie zitten.
Afgelopen week volgde ik een workshop van Su Mee Tan georganiseerd door het Platform Trefpunt. De titel van de workshop was “En wat doe jij?”. Als iemand je vraagt wat voor werk je doet hoe vertel jij dit dan? Hoe breng je zo goed mogelijk over wat jij doet?
Tijdens de workshop heb ik aan de andere deelnemers verteld hoe ik mijn werk doorgaans uitleg. Zij waren het er allemaal over eens dat mijn uitleg hierover helder is en dat ik mooi werk heb. Maar ook over dat ik daar best wat meer over naar buiten mag treden en dus minder bescheiden mag zijn.
Met de bemoedigende woorden van de deelnemers aan de workshop in mijn achterhoofd en wetende dat mijn werk ertoe doet, deel ik hier: ik help kankerpatiënten en hun mantelzorgers hun veranderde leven door de ziekte weer op te pakken. Met mijn aandacht, empathie en kennis kan ik veel betekenen voor deze mensen.
Dus hierbij richt ik mij tot (ex-)kankerpatiënten en hun mantelzorgers: het gaat mij aan het hart hoe het met je gaat. Dáárom wilde ik remissiecoach worden, om jou te ondersteunen in je verwerking en te begeleiden naar een nieuwe balans.
Pas nu ben je aan het verwerken wat je hebt meegemaakt in de afgelopen tijd. En dat is veel. Maar je hoeft het niet alleen te doen!
Admin - 18:20:43 | 1 opmerking